• Think before you ink!

Veelgestelde vragen over het verwijderen van een tatoeage of permanente make-up

 

Hoeveel keer moet ik behandeld worden om mijn tatoeage te verwijderen?

Dit is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de kleur en de manier waarop de tatoeage geplaatst is. Meestal kan de tatoeage in 6 tot 12 behandelingen helemaal verwijderd worden. Dit varieert per tatoeage en per persoon.

Is de laserbehandeling pijnlijk?

De laserbehandeling is niet gevoelloos maar de pijn valt gelukkig mee. Een laserpuls is te vergelijken met het afschieten van een elastiekje tegen de huid.

Zal de tatoeage uiteindelijk volledig verdwijnen?

Donkere kleuren reageren meestal het best op de laserpulsen. Iedere kleur is opgebouwd uit een aantal verschillende inktsoorten waarbij de ene mogelijk snel en de andere minder snel op de laserpulsen reageert. Wij kunnen niet garanderen dat een tatoeage 100% verdwijnt. Met onze laser apparatuur worden wel de beste resultaten bereikt.

Moet ik mijn huid na de laserbehandeling tegen de zon beschermen?

Doordat de huid tijdens de laserbehandeling wordt blootgesteld aan een intense hoeveelheid licht moet overdadig zonlicht worden vermeden. Minimaal 4 weken na de behandeling mag u niet in de zon of zonnebank, tenzij de tatoeage goed wordt afgeplakt.

Hoe lang blijft de huid geïrriteerd na de laserbehandeling?

Na de laserbehandeling kan de huid een zwelling vertonen die na enkele uren weer wegtrekt. Koelen met een cold pack vermindert deze zwelling. Er kunnen korstjes en blaartjes ontstaan. Na 2 weken is de huid weer hersteld en na 4 a 8 weken kan de volgende behandeling plaatsvinden. Dit hangt voornamelijk af van uw wondgenezing, en dit wordt samen met de specialiste van Derma Instituut afgesproken.

Zal m’n tattoo uiteindelijk helemaal verdwijnen?

Ja, in principe is de tatoeage na 6 tot 12 behandelingen meestal volledig verwijderd. De tatoeage vervaagt steeds meer na iedere sessie. Donkere kleuren reageren meestal het best op de laserpulsen, lichte kleuren hebben meer geduld nodig. Iedere kleur is opgebouwd uit een aantal verschillende inktsoorten waarbij de ene mogelijk snel en de andere minder snel op de laserpulsen reageert.

Wat zijn de risico’s om een tattoo weg te laten halen?

Hoewel met een goede voorbereiding mogelijke complicaties gering zijn, blijft de kans op een tijdelijke bijwerking aanwezig. De kans bestaat dat er op de behandelde plek blaasjes/vochtbel ontstaan. Deze zijn van tijdelijke aard en vaak binnen 48 uur verdwenen. Soms duurt het herstel wat langer (paar dagen). Zeer sporadisch kan er ook een verkleuring van de huid worden waargenomen. Deze verkleuring zal spontaan wegtrekken, maar kan van enige weken tot enige maanden aanhouden. Er zijn geen complicaties bekend die van blijvende aard zijn zolang u correct omgaat met het nazorg advies welke u schriftelijk van ons mee krijgt bij uw eerste behandeling.

Advies voor de behandeling:

– twee weken voorafgaand de behandeling geen zon / zonnebank.
– vier weken voorafgaand de behandeling geen antibiotica / penniciline kuur.
– de tatoeage moet minimaal 6 maanden oud zijn voordat deze veilig verwijderd kan worden.

Advies na de behandeling:

– 4 weken na de behandeling mag u niet in de zon of onder de zonnebank (of de tatoeage moet worden afgeplakt).
– 2 weken geen sauna
– 2 weken niet zwemmen
– De genezing van het behandeld huiddeel gaat gepaard met de vorming van donkergekleurde schilfertjes die na 3 tot 5 dagen vanzelf loslaten. Deze schilfertjes geven soms veel jeuk. Het is belangrijk om er dan niet aan te zitten of te krabben. Dit kan littekenweefsel veroorzaken.
– Douchen is  toegestaan 24 uur ná de behandeling. De behandelde huid mag u alleen met een doek droog deppen en niet wrijven.
– Pas ten alle tijden op met wrijving zolang de wond nog niet is genezen. (met bijvoorbeeld te strakke kleding wat over de huid kan schuren). De huid moet kunnen ademen.
– Wij adviseren voldoende water te drinken na uw behandeling.

maak een afspraak

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze vrijblijvende nieuwsbrief met acties en actualiteiten.

045 - 5720418 (ma t/m vrij 9:30 tot 17:30)
info@derma-instituut.nl
Kapelweg 24A, 6415 RK Heerlen

Definitief ontharen – Laser New Epil

Definitief ontharen, stop met eindeloos scheren of harsen!
lees verder

Semi permanente make-up Ombre / Powderbrows

Derma Instituut is dé permanent make-up specialist in Heerlen - Zuid Limburg en gespecialiseerd in de nieuwste wenkbrauw behandelingen. Maar wat houdt dit precies in?
lees verder

Tatoeage verwijdering

Spijt van een tatoeage of permanente make-up?
Tegenwoordig is het mogelijk om uw tattoo professioneel te verwijderen. Heeft u spijt van uw tatoeage of permanente make-up?
lees verder